O R E B I Ć, C R O A T I A

O R E B I Ć,  znamenitost i ukras poluotoka Pelješac smješten je na njegovom jugozapadnom dijelu u podnožju brda Sveti Ilija (961 metar), udaljen od Dubrovnika 100 km. Ovaj sunčani, živopisni grad postojbina je nekadašnjih slavnih kapetana moreplovaca koji su u XVII I XVIII stoljeću oplovili čitav svijet, stigli do najudaljenijih krajeva zemljine kugle. Sa putovanja donijeli su u svoj rodni Orebić najegzotičnije primjerke raznovrsnih biljaka, čiji opojni mirisi i danas miluju dušu i tijelo onih koji se u Orebiću nađu, stvarajući im iluziju egzotičnih i dalekih morskih krajeva. O ovim znamenitim moreplovcima i njihovim nevjerovatnim poduhvatima govori besprijekorno uređen i održavan muzej, koji se nalazi u sustavu Franjevačkog samostana (1470.).U riznici samostana čuvaju se eksponati neprocijenljive vrijednosti. Sa platoa ispred samostana pruža se impresivan i nezaboravan pogled na otok Korčulu i okolna otočja.

Orebić nudi svojim posjetiocima čistu okolinu, netaknutu prirodu sa stogodišnjim borovima, čempresima, agavama i cvijećem, dugačke plaže i veliki broj malih uvala sa kristalno čistom morskom vodom.

Orebić je staro mjesto sa suvremenom infrastrukturom: vrhunski hoteli, bolnica, pošta, banke, super-marketi, izvanredno snabdjevena pijaca, mediteranski uređeni restorani, disko klubovi. Jednom rječju idelano za odmor i zabavu, kako mladih tako i cijele obitelji.

Geografski položaj Orebića pruža gostima mogućnost izleta do znamenitih mjesta: Dubrovnik, Split, Korčula, Ston, Mljet, Hvar, Brač.

Korčulanski kanal je jedno od najidealnijih mjesta za sportove na vodi: jedrenje, skijanje, podvodni ribolov i ribolov. Tu je i savremena marina, u samom centru grada.